Saturday, September 8, 2012

Pelgulinna Informaatika pesa

Tere tulemast!

Pelgulinna Gümnaasiumis õpetavad säravad informaatikaõpetajad:

Petri Asperk on nii algklassi kui ka arvutiõpetaja. Samamoodi alustab ta 2012 aastal mobiilitehnoloogia kursusega nii ringitunnina väikestele kui ka valikainega gümnaasiumis. Tegemist on suurepärase suhtlejataga ja tõusva tähega Eesti haridusmaastikul arvutiõpetajate vallas. Petrit tunnustati 2015 aastal Tallinna aasta Innovaatilise õpetaja tiitliga. Alates 2016 aastast korraldab Petri ja tema klass Nutitsirkust. 2017 aastast viib Petri läbi ka droonimatkaringi.
http://nutitsirkus.blogspot.com.ee/
http://nutitund.blogspot.com.ee/

Birgy Lorenz on aastate pikkuse õpetajakogemusega (nii kunst kui arvuti). Birgy tegeleb nii arvutimeedia kui ka uurimustööde aluse kursustega, samal ajal on ta ka Pelgulinnas IT-arendusjuht. Enamasti on tema hobiks interneti ohutuse teemalised tegevused. Kuulsust on kogunud projektid TurvaLan, Microsofti Rajaleidja kool - sellega on toodud kool kaardile mitte ainult Eestis, vaid ka Välismaal. 2010 on saavutatud aasta e-õppe auhind Euroopas ja 2011 määrati Birgy ka Aasta õpetajaks. Birgy juhtis Tallinna Informaatikaõpetajate ainesektsiooni kuni 2015 kevad. Praegu on ta jätkuvalt Eesti Informaatikaõpetajate Seltsi juhatuse liige ja Tallinna/Harjumaa Progetiigri võrgustiku aktivist.

Dagne Press - alustas Pelgulinna Gümnaasiumis toimetamist 2018 aastal meie mudliastega ehk 1.-4. klassiga. Dagne taust on noorsootöötaja ja ta õppis ka haridustehnoloogiks, seega ta toob meie tundidesse palju uusi trikke ja nippe ning rõõmu tegutsemisest.

Kristjan Kruus alustas samuti tööd 2018 aastal ja tema vastutada on raske põhikooli ja gümnaasiumi ainetunnid, milles tuleb ennast proovile panna nii informaatikas, robootikas, programmeerimises, arvutigraafikas, aerokoolis (drooniõpe) kui ka küberkaitses. Õpetaja on aidanud mitmetel teistel kooldel jõuda erinevatele võistlustele nagu Robotex ja FLL, nii see juhtub nüüd ka meie kooliga.

Erik Kuldkepp on meie kooli vilistlane ja huvijuht, kes viib õp. Petri Asperkiga läbi droonimatkaringi. Erika iatab korraldada ka tegevusi õpilastega, kõikide ürituste tehnilist korraldust õpilaste kaasabil.

Kristi Saare on Noored Kooli projekti lõpetanud õpetaja, kes annab PGs inglise keele tunde. Vahepoeal andis ta ka arvutiklassis uurimustööde aluseid kui ka loovtööde tegemist.

Kaire Kukk on meie kooli algõpetuse õpetaja, kes hakkab algklasside õpilastele 2015 aastast õpetama WeDo kasutamist. Tänaseks on sinna juurde lisandumas ka ozobot ja teised põnevad digi-tehnoloogia õpetamise vahendid.

Kai Pata õpetab arvutiklassis uurimustööde aluseid kui ka loovtööde tegemist. Taustalt on ta Tallinna Ülikooli teadlane (haridus ja digi).

Jüri Mäemat on kunstiõpetaja, kes kasutab ainetunnis palju erinevaid digiasju. Üle Eesti on saanud populaarseks tema Beeboti kui ka teised materjalid.

Endised õpetajad:

Heidi Tark oli algklasside õpetaja, kes kasutab oma õppetöös ka Raspberry Pi-d. Õpetaja oli Pelgulinna Gümnaasiumis tööl kuni 2017 aastani.

Tiina Nõges oli kompetentne õpetaja mitmel tehnika valdkonna alal. Pelgulinna Gümnaasiumis aitab ta ka õpetajatel paremini IT-s hakkama saada. Tiina on toonud kaasa endaga uusi õpetamisvõimaalusi läbi e-õppe (Moodle) kui ka alustab 2012 aastal robootika kursustega nii väikestele kui suurtele. Informaatikat annab ta 1.-11. klassile. Tiina juhib ka Tallinna Informaatikaõpetajate ainesektsiooni alates 2015 sügis. Õpetaja oli Pelgulinna Gümnaasiumis tööl kuni 2017 aasta lõpuni.

Samuti on 1-4(6). klassidele toimumas jagatud nutitunnid, kus kõik õpetajad kasutavad tahvelarvuteid. Pelgulinna Digipöörde projektist:
http://pgdigi.blogspot.com.ee/
http://pgnutikad.blogspot.com.ee/

Kõik muud õpetajad kasutavad VOSKi või kooli laenutatavaid sülearvuteid.

Tubli töö!

No comments:

Post a Comment