Tuesday, November 20, 2012

Pelgulinna Gümnaasium Robotexil


Robotexil osalejad: 
Silver Ohlo, Martin Kilm, Rado Kikkas, Silver Plaser, Olavi Pärtelson, Triin Vallner, Erik Rooba, Rein Orgmets, Villu Samblik - 11. klass, Sander Suislep, Mark Överus, Keit Urmas Randvere 10. klass, Rait Uritam, Kauri-Romet Adamsoo 12. klass, Laura-Liis Linnas 7k, Andra Altpere 7k, Marti Giorgadze 7b, Mari-Ling Nguyen 7b, Aigar Kirnmann 7b ja 9k Lee Marion Lepik.
Edukat osalemist ja võistlemist. 

Kauri tehtud videoülevaade:


Thursday, November 15, 2012

GIS-i ja IKT rakendamine uues õppekavas

14.11 autasustati Tallinnas Rahvusraamatukogus GIS-päeval Tiigrihüppe haridusportaali Koolielu ja Eesti Geoinformaatika Seltsi koostöös korraldatud konkursi “GIS-i ja IKT rakendamine uues õppekavas” parimate tööde autoreid.
Konkursile ootasime uurimuslikku õpet ning GIS-i (geograafiline infosüsteem) ja IKT rakendamist toetavaid veebipõhiseid tööjuhendeid. Soovitav oli ülesanded koostada selliselt, et kasutatud on kas kaardiservereid, üksikuid interaktiivseid kaarte, GPSi, erinevaid veebiportaale, animatsioone või videosid jmt.

Kolmas koht
Tiina Nõges Pelgulinna gümnaasiumist tööga „Uurimistööks ettevalmistav rühmatöö“ 
Žürii sõnul on tegemist hea õpetusega andmete kogumise õppimiseks. „Tegemist on väga mahuka tööga, kus on mitmekesiste tegevuste ja erinevate veebikeskkondade kasutamise jaoks juhendid,“ kommenteeris žürii liige Piret Karu.

Palju õnne!


Thursday, November 8, 2012

PG-TV koolikiusamisest film Kanal2hes

Kas teie olete kokku puutunud koolikiusamisega? Tallinnas Pelgulinna Gümnaasiumi viimase klassi ettevõtlikud noored on teinud koostöös politseiga koolikiusamisest õppefilmi, tuues välja just kõige enam levinumad kiusamise viisid.

http://www.elu24.ee/1033180/video-opilased-tegid-koostoos-politseiga-koolikiusamisest-oppefilmi/


Laimamine Internetis - Filmist Koolivägivald from VDO-Stuudio on Vimeo.

Sunday, November 4, 2012

Isadepäeval isad koolis

Täna tähistatkse Pelgulinna Gümnaaisumis isadepäeva ja tundi annavad algklassides ISA-d.

Arvutiklassi sattus tundi andma 5b klassile Kelli isa Jaak Ungro, kes tutvustas lastele põnevat ala nimega veebidisain ja veebilehe tegemine. Jaak on Mekaia OÜ projektijuht, mille eesmärgiks on propageerida Drupali veebisüsteemi kasutust Eestis.

Veebilehe loomist harjutati Drupali testkeskkonnas aadressil https://www.getpantheon.com/

Tegevused:
  • konto loomine veebikeskkonda
  • näidisveebi avamine
  • Disainimine: tekst, pilt, video, kaart

Õpilased olid õhinas, veebid kerkisid kiiresti.
Tegutsedes õppimine ehk "learning by doing".